Smeltende chocoladecakes
6 personen
Benodigdheden:
1 eetl. zonnebloemolie, voor invetten
150 gram zachte boter
150 gram suiker
4 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
6 eetl. cacaopoeder
12 blokjes melkchocolade à 6 g
6 soufflépotjes (inhoud ca. 1,5 dl)
Aanpak
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Als je papieren cakevormpjes neemt, gebruik ze dan dubbel, zodat de vormpjes meer stevigheid hebben. Vet de vormpjes/potjes met een kwastje dun in met olie.
3. Klop met de mixer de boter en suiker in een paar minuten tot een romig, licht mengsel.
4. Klop vervolgens de eieren erdoor, tot het mengsel egaal en glad is.
5. Zeef cakemeel en cacao in porties boven het beslag en schep ze er luchtig door. Klop het beslag tenslotte nog even goed door met de mixer.Vul de vormpjes voor 3⁄4 met het beslag. Dat gaat gemakkelijk met een ijsbolletjeslepel: een grote voor de soufflépotjes, een kleine lepel voor de papieren vormpjes.
6. Duw in elk papieren vormpje 1 blokje chocolade en in elk soufflépotje 2 blokjes, bovenop elkaar. Dek de chocolade af met wat overgebleven beslag en strijk de bovenkant glad.
7. Bak de papieren vormpjes 12 minuten, de soufflépotjes 13-14 minuten in het midden van de oven tot de cakejes mooi gerezen zijn.
8. Serveer de cakejes zo warm mogelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten