Deze vierkantjes zijn een gezonde snack die lekker smaakt bij een kopje thee en veel energie geeft. Ideaal als je een lange dag hebt of gaat sporten. Doordat er geen suiker inzit blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en heb je minder last van dipjes.
Ingrediënten voor ongeveer 24 vierkantjes (als je niet teveel van het deeg snoept ;) )
Droge ingrediënten
- 2 kopjes havervlokken
- 1 kopje amandelen (rauw)
- 1/2 kopje rauwe chocoladepoeder
- 4 el pure chocolade, in kleine stukjes
- 2 el sesamzaadjes
- 3 el chia zaadjes (kun je weglaten, maar levert weer omega-3)
- 4 el kokosrasp
- 2 el speltmeel
- 1 tl kaneel
Natte ingrediënten
- 1 flinke eetlepel natuurlijke pindakaas
- 2 el kokosolie
- 1/2 kopjes agavesiroop of ahornsiroop
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Hak de amandelen in kleine stukjes. Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en mix goed door elkaar.
3. Laat de kokosolie vloeibaar worden door deze te smelten in een klein pannetje of in een soeplepel (gewoon even boven het vuur houden). Meng de natte ingrediënten goed door de droge ingrediënten, zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
4. Bekleed een ovenschaaltje, die van mij is 17 x 11, met bakpapier en doe de helft van het mengsel erin. Druk het mengsel vervolgens heel goed aan met een lepel en zet het in de oven.
5. Haal het bakschaaltje na 15 minuten uit de oven en laat 30 minuten afkoelen. Zet het vervolgens voor 15 minuten in de vriezer. Nu kun je het hard geworden mengsel in vierkantjes snijden. Herhaal voor de rest van het mengsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten