Ingrediƫnten voor 4 personen
25 gr boter.
2 koolrabi`s, geschild en in blokjes.
1 aardappel, geschild en in blokjes.
1 l kippenbouillon.
1 dl melk.
1 dl slagroom.
75 gr Gorgonzola, verkruimeld.
zout en versgemalen zwarte peper.
Aanpak:
Verhit de boter in een pan, voeg de koolrabi en de aardappel toe en laat op laag vuur 2 tot 3 min smoren.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat hem 20 tot 25 min zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer er de melk en de room door en breng alles opnieuw aan de kook.
Haal de soep van het vuur en roer er de Gorgonzola door.
Breng hem desgewenst op smaak met wat zout en peper, en serveer meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten