- 500 g aardappels vastkokend, geschild
- 25 g roomboter
- 500 g zuurkool naturel
- 2 eetlepels suiker
- 1 grote appel, geschild en in dunne plakken
- bloem om te bestuiven
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 1 bekertje sour cream (125 ml)
- Sla, tomaat, komkommer
- lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm
Aanpak:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen, snijd ze in flinterdunne plakjes. Dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Bak de plakjes in een grote koekenpan in de helft van de boter in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken, druk het vocht eruit en dep de kool droog. Vet de taartvorm in met de rest van de boter en bestrooi met de suiker. Leg de appelplakken dakpansgewijs op de bodem. Verdeel de zuurkool erover en dek af met de aardappelplakjes. Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap (iets groter dan de vorm). Leg deze op de aardappelplakjes en vouw de randen binnen de vorm rond de taartvulling. Bak het deeg in 30 minuten goudbruin. Neem de vorm uit de oven, leg er een schaal op en keer ze voorzichtig samen om. Snijd de taart in 4 punten en schep er aan tafel wat zure room op.
Lekker met een gemengde salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten