maandag 8 oktober 2012
zondag 7 oktober 2012
De gruffalo
De Gruffalo
Het allergaafste boek om voor te lezen op dit moment! Ook genieten voor degene die voorleest ;-)
Het allergaafste boek om voor te lezen op dit moment! Ook genieten voor degene die voorleest ;-)
zaterdag 6 oktober 2012
Mais
Het is volop de tijd van de verse maïs. Koop bij voorker de gesloten exemplaren, die nog in het blad zitten en de maïs tegen uitdrogen beschermt. Bereid de maïs direct of bewaar hem zo kort mogelijk, niet meer dan 2 tot 3 dagen.
Voor het bereiden: de groene bladen en de steelaanzet verwijderen, even onder koud water wassen en kort stomen, niet meer dan 15 minuten.
Het lekkerst is de suikermaïs zo, na afkoelen in stukken snijden en gewoon afkluiven.
Variaties: Na het stomen insmeren met wat boter en onder de ovengrill even laten kleuren. Of: na het stomen insmeren met kruidenboter en warm eten.
Voor het bereiden: de groene bladen en de steelaanzet verwijderen, even onder koud water wassen en kort stomen, niet meer dan 15 minuten.
Het lekkerst is de suikermaïs zo, na afkoelen in stukken snijden en gewoon afkluiven.
Variaties: Na het stomen insmeren met wat boter en onder de ovengrill even laten kleuren. Of: na het stomen insmeren met kruidenboter en warm eten.
vrijdag 5 oktober 2012
donderdag 4 oktober 2012
De belangrijkste
‘Je bent de allerliefste vrouw van de hele wereld‘, verzucht mijn lief regelmatig. Jarenlang heb ik me gelaafd in zijn warme woorden en niet te vergeten de indringende liefdevolle blik die er bij hoort. Toegegeven, ik vond het geweldig! Welke vrouw wil dat nu niet horen! Het idee dat jij, zo uniek, de allerbeste, mooiste, liefste partner bent voor jouw grote liefde! Het geeft je ego een enorme boost, je voelt je belangrijk en speciaal, je doet er toe. Je voelt je op dat moment helemaal geweldig! Maar..... lees meer over hoe je ook naar liefde kunt kijken... De mythe van de belangrijkste willen zijn
woensdag 3 oktober 2012
dinsdag 2 oktober 2012
Alle tijd
In plaats van een foto, een tip voor een film.
Oktober is borstkankermaand en de film ´Alle tijd´ met oa Paul de Leeuw is prachtig, lief, grappig en confronterend en gaat ook over borstkanker.
Alle tijd op IMDb
Oktober is borstkankermaand en de film ´Alle tijd´ met oa Paul de Leeuw is prachtig, lief, grappig en confronterend en gaat ook over borstkanker.
Alle tijd op IMDb
maandag 1 oktober 2012
Rust en vrede
Wil je rust en vrede in jezelf?
Kijk dan waar je nog in leugens leeft omtrent wat je voelt en wilt en ga voor jouw waarheid!
Kijk dan waar je nog in leugens leeft omtrent wat je voelt en wilt en ga voor jouw waarheid!
zondag 30 september 2012
Max en de maximonsters
Max en de maximonsters
Mijn favoriete kinderboek!!!
Max, die een boze bui heeft en kattenkwaad uithaalt, wordt door zijn moeder zonder eten naar bed gestuurd. In het verhaal wordt weergegeven hoe het kind zijn groeiende negatieve emoties door middel van fantasie - in de vorm van een droom - de baas wordt.
Mijn favoriete kinderboek!!!
Max, die een boze bui heeft en kattenkwaad uithaalt, wordt door zijn moeder zonder eten naar bed gestuurd. In het verhaal wordt weergegeven hoe het kind zijn groeiende negatieve emoties door middel van fantasie - in de vorm van een droom - de baas wordt.
zaterdag 29 september 2012
Omgekeerd zuurkooltaartje
Benodigdheden:
Aanpak:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen, snijd ze in flinterdunne plakjes. Dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Bak de plakjes in een grote koekenpan in de helft van de boter in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken, druk het vocht eruit en dep de kool droog. Vet de taartvorm in met de rest van de boter en bestrooi met de suiker. Leg de appelplakken dakpansgewijs op de bodem. Verdeel de zuurkool erover en dek af met de aardappelplakjes. Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap (iets groter dan de vorm). Leg deze op de aardappelplakjes en vouw de randen binnen de vorm rond de taartvulling. Bak het deeg in 30 minuten goudbruin. Neem de vorm uit de oven, leg er een schaal op en keer ze voorzichtig samen om. Snijd de taart in 4 punten en schep er aan tafel wat zure room op.
Lekker met een gemengde salade.
- 500 g aardappels vastkokend, geschild
- 25 g roomboter
- 500 g zuurkool naturel
- 2 eetlepels suiker
- 1 grote appel, geschild en in dunne plakken
- bloem om te bestuiven
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 1 bekertje sour cream (125 ml)
- Sla, tomaat, komkommer
- lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm
Aanpak:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen, snijd ze in flinterdunne plakjes. Dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Bak de plakjes in een grote koekenpan in de helft van de boter in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken, druk het vocht eruit en dep de kool droog. Vet de taartvorm in met de rest van de boter en bestrooi met de suiker. Leg de appelplakken dakpansgewijs op de bodem. Verdeel de zuurkool erover en dek af met de aardappelplakjes. Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap (iets groter dan de vorm). Leg deze op de aardappelplakjes en vouw de randen binnen de vorm rond de taartvulling. Bak het deeg in 30 minuten goudbruin. Neem de vorm uit de oven, leg er een schaal op en keer ze voorzichtig samen om. Snijd de taart in 4 punten en schep er aan tafel wat zure room op.
Lekker met een gemengde salade.
Abonneren op:
Reacties (Atom)