Benodigdheden:
- 125 ml warme kruidenbouillon (van 1/4 tablet)
- 75 g couscous (pak a 400 g, Biologisch)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 2 eetlepels citroensap
- 1 rode ui
- 100 g panklare spinazie (zak a 300 g)
- 1 gele paprika
- 100 g feta-kaas
- (Stok)brood
Aanpak:
In diep bord bouillon over couscous schenken. Couscous 5-6 min. wellen. In slakom dressing kloppen van beide oliesoorten en citroensap en zout en peper naar smaak. Ui pellen, heel fijn snipperen en door dressing mengen. Uit zak spinazie kleinste blaadjes uitzoeken en stugge steeltjes verwijderen. Op deze manier ca. 100 g spinazie selecteren. Paprika in kwarten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Spinazie en paprika met dressing mengen. Gewelde couscous voorzichtig erdoor scheppen en feta boven salade verbrokkelen.
Lekker met brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten