Benodigdheden:
- 2 eieren
- 1 bakje tofu naturel (375 g, Biologisch)
- 250 g panklare gebroken sperziebonen
- 200 g bloemkoolroosjes
- 200 g gesneden witte kool
- 125 g taugé
- 5 eetlepels olie
- 300 ml pindasau
- kroepoek
- 1/3 komkommer, in plakken
- rijst
Aanpak:
Eieren in steelpan in 8 min. hard koken, onder koud water afspoelen en pellen. Tofu in blokjes snijden en droogdeppen. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Hierin sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé (1 min.) beetgaar koken. Groenten uit pan scheppen en in vergiet laten uitlekken. Intussen in wok olie verhitten en tofu in 2-3 porties lichtbruin bakken. Blokjes op keukenpapier laten uitlekken. Pindasaus verwarmen. Groenten en tofu op schaal rangschikken. Pindasaus erover schenken. Gado-gado serveren met ei, emping en komkommer. Lekker met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten