maandag 28 november 2011

Gado gado met tofu

4 personen

Benodigdheden:
  • 2 eieren
  • 1 bakje tofu naturel (375 g, Biologisch)
  • 250 g panklare gebroken sperziebonen
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 200 g gesneden witte kool
  • 125 g taugĂ©
  • 5 eetlepels olie
  • 300 ml pindasau
  • kroepoek
  • 1/3 komkommer, in plakken
  • rijst

Aanpak:
Eieren in steelpan in 8 min. hard koken, onder koud water afspoelen en pellen. Tofu in blokjes snijden en droogdeppen. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Hierin sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé (1 min.) beetgaar koken. Groenten uit pan scheppen en in vergiet laten uitlekken. Intussen in wok olie verhitten en tofu in 2-3 porties lichtbruin bakken. Blokjes op keukenpapier laten uitlekken. Pindasaus verwarmen. Groenten en tofu op schaal rangschikken. Pindasaus erover schenken. Gado-gado serveren met ei, emping en komkommer. Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten