Vandaag weer een herfstig recept:
(6-8 personen)
Benodigdheden
30 gr. boter
2 tenen knoflook fijngehakt
3 sjalotjes gesnipperd
1 lepel kerrie
verse gember in plakken
1 liter bouillon
1 kilo pompoen in blokjes
2 stengels citroengras in stukken
zout en peper
4 dl kokosmelk
250 gr. garnalen
verse koriander fijngehakt
verse rode chilipeper fijngehakt
Aanpak
Verhit de boter in een grote pan op een matig vuur.
Schep er de knoflook en sjalotjes door en fruit deze in ca. 5 gaar, maar niet bruin.
Schep er de kerriepoeder bij en roerbak ca. 2 minuten.
Schep er de verse plakken gember, bouillon, pompoen, het citroengras en de zout en peper bij en breng aan de kook op hoog vuur.
Draai het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is.
Verwijder de plakken gember en stukken citroengras en pureer de soep. Schep er daarna de kokosmelk en de garnalen bij.
Roer, proef en breng verder op smaak met zout en peper. Schep in borden en garneer met koriander en chilipeper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten