zaterdag 17 december 2011

Erwtensoep

4 personen
  
  • 350 g spliterwten
  • 300 g schouderkarbonade
  • 2/3 eetlepel zout
  • peper
  • 1 ½ liter water
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruimig kokende aardappel
  • 1 zak erwtensoepgroenten (500 g)
  • 1  rookworsten of 2
  • (Evt. roggebrood)

Bereiden
1. In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade en 1 ½ liter water en 3 bouillonblokjes. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren.
2. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 60 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren.
3. Rookworst bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking
4. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden.
5. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met donker roggebrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten