zaterdag 24 december 2011

Siciliaanse pasta

4 personen

Benodigdheden:
  • 300 gr. broccoli
  • 400 gr. penne
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 rode peper, zonder pitjes, fijngehakt
  • 2 teentje knoflook, gesnipperd
  • 3 ansjovisfilets (blikje), in stukjes
  • 2 el rozijnen
  • 100 gr. Pittige geraspte kaas
Aanpak
Broccoli in roosjes snijden en in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar koken of stomen. Broccoli met schuimspaan uit de pan nemen en in vergiet laten uitlekken. In zelfde kookwater penne in 11-13 minuten beetgaar koken.
Pijnboompitten in droge koekenpan kort roosteren.  Op bord laten  afkoelen. In zelfde pan 1 el olie (uit blikje ansjovis) verhitten en peper, knoflook en ansjovis 2 minuten bakken. Rozijnen, pijnboompitten, kaas en scheut kookvocht toevoegen. Pasta afgieten en terugdoen in de pan. Broccolimengsel erdoor scheppen. Pasta over vier warme borden verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten