Benodigdheden:
- 300 gr. broccoli
- 400 gr. penne
- 2 el pijnboompitten
- 1 rode peper, zonder pitjes, fijngehakt
- 2 teentje knoflook, gesnipperd
- 3 ansjovisfilets (blikje), in stukjes
- 2 el rozijnen
- 100 gr. Pittige geraspte kaas
Broccoli in roosjes snijden en in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar koken of stomen. Broccoli met schuimspaan uit de pan nemen en in vergiet laten uitlekken. In zelfde kookwater penne in 11-13 minuten beetgaar koken.
Pijnboompitten in droge koekenpan kort roosteren. Op bord laten afkoelen. In zelfde pan 1 el olie (uit blikje ansjovis) verhitten en peper, knoflook en ansjovis 2 minuten bakken. Rozijnen, pijnboompitten, kaas en scheut kookvocht toevoegen. Pasta afgieten en terugdoen in de pan. Broccolimengsel erdoor scheppen. Pasta over vier warme borden verdelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten