Benodigdheden:
- 120 gr. notenrijst
- 250 gr. gehakt
- 1,5 tenen knoflook
- 40 gr. paneermeel
- 0,5 ei
- 25 gr. pijnboompitten
- 0,5 komkommer
- 0,5 el. munt, verse
- 1 dl. griekse yoghurt
- 1 el. olijfolie
- 0,5 tl. suiker
- zout
- peper
- satéprikkers
Verwarm de ovengrill of zet de grillpan klaar.
Kook de notenrijst in 8 minuten gaar.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en hak de munt fijn.
Laat de prikkers in water weken en pers de knoflook.
Meng in een kom het gehakt, paneermeel, ei, één derde van de knoflook, pijnboompitten en wat zout en peper.
Vorm het gehakt zoals satévlees om de prikkers heen en rooster de spiesen onder de grill of in de grillpan. Draai de spiesen regelmatig. Meng voor de saus de dunne plakjes komkommer, fijngehakte munt, yoghurt, olijfolie, de rest van de knoflook en suiker door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel de rijst en gehaktspiesen over de borden en schep de saus er overheen.
Lekker met frisse groene salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten