- 3 stengels lente-ui, in ringetjes
- verse basilicum
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
- 200 g jong belegen Noord-Hollandse kaas, in blokjes
- 150 g dadels, ontpit en in vieren
- 12 groene olijven zonder pit en gehalveerd
- 250 g schelpjespasta
- 3 eetlepels citroensap
- zout en peper
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 5 eetlepels olijfolie
Aanpak:
Roer voor de dressing de yoghurt, de mayonaise, de olijfolie, het citroensap en het zout en de peper tot een vloeibaar geheel.
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op het pak.
Meng de nog warme pasta direct met de dressing en laat het geheel afkoelen.
Mix het daarna met de komkommer, cherrytomaatjes, kaas, dadels, olijven en lente-ui.
Maak de salade af met de verse basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten