- 400 gram linzen (30 minuten gekookt)
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 stronk bleekselderij, in plakjes
- 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
- 3 groentebouillontabletten
- 150 g schelpjespasta (zak 500 g, biologisch)
- 80 g belegen kaas (biologisch), geraspt
Bereiden
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en maak ze klein met een spatel. Voeg 750 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
2. Voeg de schelpjes toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op matig vuur.
3. Voeg de linzen en peper en zout naar smaak toe en verwarm de soep nog 1 min. Schep in 4 kommen en strooi de kaas erover.
JUMMIE!
Bron: www.ah.nl/recepten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten