zaterdag 3 maart 2012

Vitaminesalade

2 personen

Benodigdheden:
  •     pecannoten
  •     2 eetlepels olijfolie
  •     2 eetlepels (vers) sinaasappelsap
  •     2 theelepels mosterd
  •     2 theelepels honing
  •     2 appels
  •     1 zakje rucolasla
  •     1 bakje alfalfa (a 40 g)
  •     50 g zachte geitenkaas
Aanpak:
Pecannoten grof hakken, in droge koekenpan kort roosteren en op bord laten afkoelen. In kom dressing kloppen van olie, sinaasappelsap, mosterd, honing en zout en peper naar smaak. Appel schoonboenen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Appel in dunne plakjes snijden. In diep bord rucola, alfalfa en helft van dressing mengen. Geitenkaas erboven verbrokkelen. Appelplakjes en noten over salade verdelen. Rest van dressing erover sprenkelen.

Lekker met meergranenpistolet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten