- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 komkommer, geschild
- 2 zakjes bosui (a 3 stuks), in schuine ringetjes
- 5 el tikka masalasaus (pot 400 ml)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1 schaal Schotse zalmfilet (ca. 300 g)
- 1 bakje koriander (15 g), grof gesneden
- 100 g gezouten pinda's, grof gehakt
- Rijst
1. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika 2 min. op hoog vuur. Snijd de komkommer in blokjes en voeg met de bosui toe aan de paprika. Bak 1 min. Schep het groentemengsel uit de wok en houd apart.
2. Doe de tikka masalasaus in de wok, voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook.
3. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm en voeg toe aan de roomsaus. Laat 3 min. op laag vuur gaar worden. Voeg de achtergehouden groenten toe en laat nog 2 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de vis over 4 borden en bestrooi met de koriander en de pinda's.
5. Serveer met rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten