zaterdag 10 maart 2012

Risotto

Risotto met spinazie en doperwten
4 personen

Benodigdheden:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. tijm
  • 300 g risottorijst
  • 600 ml warme groentebouillon
  • 100 g verse of diepvriesdoperwten
  • 250 g verse spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 2 eetl. boter
  • versgemalen peper
  • (vers) geraspte Parmezaanse kaas

Aanpak:
Verwarm de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui op een lage warmtebron lichtbruin en voeg de knoflook en tijm toe. Bak deze al roerende een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg een beetje hete bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds weer wat bouillon toe en blijf roeren tot de rijst na circa 20 minuten gaar is.
Roer 5 minuten voor die tijd de doperwten door de risotto en op het laatst de spinazie. De risotto is goed als de rijst nog vochtig is en de korrels nog stevig maar wel gaar zijn. Roer vlak voor het serveren de boter erdoor en bestrooi met peper. Serveer het gerecht met de Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten