4 personen
Ingredienten:
250 g rundergehakt
1 aubergine
uitje
knoflook
500 g aardappel
2 eetl tomatenpuree
half blikje gepelde tomaten
snufje suiker
50 g geraspte oude kaas
bechamelsaus
scheutje witte wijn
olijfolie
1 tl kaneelpoeder
½ tl gemalen kruidnagel
1 eetl oregano
peper en zout
Aanpak:
Snijd de aubergine in de lengte in plakken, bestrooi ze met flink veel zout en laat een half uur staan. Bak het gehakt rul met ui, knoflook en de specerijen, blus af met de wijn, voeg tomatenpuree, tomaten en suiker toe en laat 30 minuten pruttelen. Schil aardappels en snijd ze in plakken en kook ze in water met wat zout ca 10 minuten en giet af. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog, bestrijk met olijfolie en bak de plakken in een hete grillpan. Doe wat tomatensaus in een ingevette ovenschaal en maak laagjes met aardappel en aubergine tot alles op is. Maak de bechamelsaus, giet over de moussaka, geraspte kaas erover en gaar in ca. 30 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten