donderdag 24 mei 2012

Slapen met warme nachten

Als het flink warm is kun je je erg lamlendig voelen. Elke beweging die je maakt lijkt teveel. Je lichaam probeert je tevergeefs koel te houden waardoor je moe wordt. Bovendien is slapen tijdens erge hitte een ramp. Je nachtrust is van minder goede kwaliteit waardoor je je overdag minder fit voelt. Als het warm is buiten kan het lastig zijn om in slaap te komen. Je ligt te zweten en te draaien en wordt gek van de warmte. Met deze tips kun je lekker koel de nacht doorkomen!

Bevries waterflessen
Plaats nu een ventilator in je slaapkamer en plaats de bevroren flessen ervoor. De lucht blaast langs de koude flessen en zal afkoelen. Uiteraard zullen de flessen langzaam ontdooien en zal de werking afnemen. Het belangrijkste is echter dat je in slaap kunt komen, en dat kost je hooguit een halfuur.

Maak gebruik van de koele buitenlucht
Je hebt van die nachten waarin het buiten een heerlijk temperatuurtje is. Het probleem is alleen dat je huis nog lang niet is afgekoeld. Zorg dat je in je slaapkamer een raam open hebt staan. Zet een flinke ventilator in de deuropening en zorg dat hij niet je kamer maar je gang in blaast. Je ventilator zal langzaam de warme lucht uit de kamer ‘zuigen’. Vanwege dit kleine luchtdrukverschil zal er koele lucht door het raam naar binnen worden gezogen.

Koele douche
Als je doucht voor je naar bed gaat kun je ervoor kiezen om koud af te douchen. Je hoeft geen ijskoude douche te nemen, maar net even iets kouder dan lekker aanvoelt. Op die manier koelt je lichaam (voor een tijdje) af. Als je direct erna in bed stapt blijft je lichaam nog even koel, genoeg om rustig in slaap te vallen!

En verder lekker genieten van het mooie weer
Gebruik gemaakt van : sochicken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten