4 personen
olie/ghee/boter
500 g panklare spinazie
1 sjalot, fijngesneden
4 wortel, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
verse peterselie, grofgehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 liter groentebouillon (van tablet)
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
paprikapoeder
komijn
2 eieren
125 ml zure room
Bereiden
Kook 2 eieren hard.
Snijd de ui en knoflook en wortels in kleine stukjes en laat de kikkererwten uit blik uitlekken na het afspoelen. In (soep)pan 1 el olie verhitten. Sjalot, wortel en knoflook fruiten. Bouillon erbij schenken en helft van kikkererwten erdoor roeren. Soep 15 min. zachtjes laten koken. Dan de soep met staafmixer pureren.
Snijd de spinazie in wat kleinere stukken (dat eet straks makkelijker). Voeg dan de spinazie, de rest van kikkererwten, paprikapoeder en komijn toe door soep roeren en kort meewarmen, tot de spinazie geslonken is. Op smaak brengen met zout en peper.
Soep in vier diepe borden scheppen. In midden van elk bord volle eetlepel zure room scheppen en wat verse peterselie en ei. Lekker met volkorenbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten