zaterdag 23 juni 2012

Bief en witlof

2 personen

Benodigdheden
200 g biefstuk
peper, zout
2 eetlepels olie
3 theelepels grove mosterd
1 dl bouillonpoeder
500 gr witlof
25 g boter
1 tl suiker
125 ml slagroom
1 theel. Grove mosterd
peper en zout

Aanpak:
Witlof in schijven snijden en harde kern eruit halen. Witlof bakken in olie, ca. 5 minuten. Suiker en slagroom toevoegen, nog ca. 10 minuten inkoken tot ragout-dikte.
Op smaak brengen met mosterd, peper, zout. Als laatste boter door witlof mengen.
Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi het met peper. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur bruin. Bestrooi het op het laatst met wat zout. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Doe de mosterd en de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los. Warm de jus snel door.

Lekker met bijvoorbeeld gepofte aardappels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten