zaterdag 12 mei 2012

Gevulde tomaten-groentesoep

    2 el olijfolie
    2 uien, gesnipperd
    1 kg tomaten, in vieren
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    2 runderbouillonblokjes
    250 g gehakt half-om-half
    100 g vermicelli, verkruimeld
    1 pak soepgroente fijngesneden (300 g, diepvries)

Bereiden
1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg 750 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.
2. Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met Boulognebroodjes (afbakbrood).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten