zaterdag 21 juli 2012

Couscoussalade

4 personen

Benodigdheden:
    * 300 g couscous (pak a 400 g, Biologisch)
    * 4 eetlepels olijfolie
    * 3-4 eetlepels balsamicoazijn
    * 1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
    * 8 zongedroogde tomaten
    * 1 pakje feta (kaas, 200 g)
    * 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
    * 50 g zwarte olijven zonder pit

Aanpak:
Couscous in kom doen en er ca. 450 ml kokend water over schenken. Olie, 2 eetlepels azijn en zout toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen. In pan met weinig water en snufje zout sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken. Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Tomaatjes in stukjes snijden. Feta in blokjes snijden. Peterselie fijn snijden. Sperziebonen, tomaten, feta, olijven en peterselie door afgekoelde couscous roeren. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel rest van azijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten