zaterdag 14 juli 2012

Quinoa-pannenkoek

Laatst zelf bij elkaar bedacht: een quinopannenkoek met linzen-spinazieprutje.

Je kunt quinoa gebruiken, die je dan eerst een nacht laat weken en dan met weekwater en al pureert tot een beslag. Of je gebruikt kant-en-klare quinoameel en voegt er water en een heel klein beetje zout aan toe en maakt zo een glad beslag. Dit beslag bak je in een koekenpan tot pannenkoeken (met ghee als je heel ayurvedisch verantwoord wilt zijn).
Tegelijkertijd zet je in een andere pan kokend water op met linzen (bijvoorbeeld rode). Deze kook je met wat ayurvedische kruiden ( kurkuma, komijn, venkel bijvoorbeeld) en zout en peper. In weer een andere pan wok je de verse bladspinazie tot deze slinkt. Als de linzen gaar zijn (minstens 30 minuten koken, tenzij je deze ook een nacht hebt laten weken) kun je de bij de spinazie voegen. Dit 'prutje' die je op je pannenkoek! Smakelijk eten!
Wil je nog een 'toetje' dan kun je ook nog een quinoapannenkoek eten met appeltjes die je gekookt of gebakken hebt met kaneel.
Genoeg eigen variaties op te verzinnen! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten