donderdag 2 augustus 2012

Rauwe cacao

Cacao is goed voor het hart, het ondersteunt het op een metaphysische en spirituele manier. Echte cacao (dat wil zeggen rauwe cacao bonen, boter, stukjes, poeder en repen) helpt je hart openen en brengt je terug naar een natuurlijke mindset.Volgens David Wolfe is cacao de beste natuurlijke voedselbron voor een groot aantal nutriƫnten, hieronder de 10 belangrijkste:

1. Antioxidanten – cacao heeft het hoogste aantal antioxidanten van welk voedsel dan ook ter wereld. Meer dan rode wijn, blauwe bessen, acai bessen, granaatappels en gojibessen bij elkaar. Antioxidanten beschermen ons tegen ouderdomsklachten en ziektes.
2. Magnesium – beschermt het hart, ontspant menstruatiepijn, ontspant de spieren, bevordert flexibiliteit en helpt sterkte botten te krijgen en houden.
3. IJzer – hebben we nodig om ons bloed gezond te houden en bloedarmoede tegen te gaan.
4. Chromium – helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden.
5. Mangaan – helpt de ontwikkeling van hemoglobine.
6. Zink – speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem.
7. Koper  - helpt gezond bloed te ontwikkelen en een sterk immuunsysteem.
8. Vitamine C – dit zit alleen in onbewerkte cacao, zodra er enige bewerking aan te pas komt is de Vitamine C uit de cacao/chocolade verdwenen.
9. Omega 6 vetzuren – ook deze zitten alleen in onbewerkte cacao. Wordt de cacao bewerkt ontstaan vieze omega 6 vetzuren, die een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken.
10. Fenylethylamine – de chemicaliĆ«n die we ontwikkelen als we verliefd zijn, deze zijn in overvloed te vinden in cacao, daarom is er zo’n grote relatie tussen chocolade en verliefd zijn.

Chocolade is dus goed voor je als je de juiste vorm weet te vinden. Ga op zoek bij de natuurwinkel, biologische winkel en trakteer jezelf alleen nog maar op echte pure chocolade zonder toevoegingen van vet en suikers!
Lees meer....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten