Benodigdheden:
- 300 gr. broccoli
 - 400 gr. penne
 - 2 el pijnboompitten
 - 1 rode peper, zonder pitjes, fijngehakt
 - 2 teentje knoflook, gesnipperd
 - 3 ansjovisfilets (blikje), in stukjes
 - 2 el rozijnen
 - 100 gr. Pittige geraspte kaas
 
Broccoli in roosjes snijden en in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar koken of stomen. Broccoli met schuimspaan uit de pan nemen en in vergiet laten uitlekken. In zelfde kookwater penne in 11-13 minuten beetgaar koken.
Pijnboompitten in droge koekenpan kort roosteren. Op bord laten afkoelen. In zelfde pan 1 el olie (uit blikje ansjovis) verhitten en peper, knoflook en ansjovis 2 minuten bakken. Rozijnen, pijnboompitten, kaas en scheut kookvocht toevoegen. Pasta afgieten en terugdoen in de pan. Broccolimengsel erdoor scheppen. Pasta over vier warme borden verdelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten