Benodigdheden:
- 1 springvorm
- 1 ui
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 500 gram broccoli
- 1 brie
- (eventueel spek om te bakken en op de bodem te leggen)
- 1 groentenbouillonblokje
- Invetboter
- 3 eieren
- Crème fraîche (125 ml)
Maak de broccoli schoon en snijd deze in stukjes. Kook de broccoli in een pan met weinig water en een blokje bouillon beetgaar. Ondertussen kun je de bakvorm invetten met beetje boter en bedekken met bladerdeeg (hou een plak bladerdeeg over). Zorg dat de hele bodem en rand evenredig bedeeld is.(Ook kun je nu eventueel de spekjes krokant bakken zonder boter of olie) Snijd de brie in plakjes. Snijd het uitje fijn en fruit het licht. Doe de crème fraiche samen met 3 eieren in een bakje en klop dit samen tot een beslagje. Verwarm de oven voor op 210 graden celcius. (Strooi de spekjes uit over de met bladerdeeg bedekte bodem) Leg de beetgare broccoli gemengd met de gefruite ui op de bodem en leg daar bovenop netjes de plakjes brie. Schenk het ei/creme fraiche mengsel uit over de brie/broccoli/spekjes en creëer met de overgebleven bladerdeeg een raster á la Oma's historische taarten.
Zet de quiche voor ca. 30 min in de oven totdat het ei/ crème fraîche mengsel gestold is en de bladerdeeg-bovenlaag mooi krokant is.
Bron: Sander de Vries
Geen opmerkingen:
Een reactie posten