- 1 zak scampi (500 g, diepvries)
- 200 g chorizoworst, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 rode peper (met zaadjes), in ringetjes
- 1 bakje tasty tom trostomaten, in vieren
- 300 g witte rijst (langkorrel)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- 2 eetlepels peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden
Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen. In braadpan chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken. Chorizo op bordje scheppen. Garnalen in bakvet van chorizo al omscheppend 2-3 min. bakken, tot ze gaar en roze zijn. Naast chorizo op bord scheppen. In rest van bakvet ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 min. bakken. Chorizo, tomaat en rijst erdoor scheppen en 1-2 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt in 20 min. gaarkoken. Op smaak brengen met zout en veel peper. Helft van scampi erdoor scheppen. Rijstschotel in vier grote kommen scheppen en rest van scampi erover verdelen. Peterselie erover strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten